Koliko stane namakalni sistem za travo? Kakšna je prava cena?

Spodaj smo pripravili zapis za vse, ki jih zanima koliko stane namakalni sistem za travo in kako vemo, da smo dobili ugodno ceno pri ponudniku namakalnih sistemov.

Ali porabite preveč časa, za zalivanje svojega travnika? Preglejte spodnje nasvete in ugotovite, koliko stane namestitev profesionalnega namakalnega sistema na vašo travo, kakšni so povprečni stroški pri inštalaciji namakalnih sistemov in ali se pri ponudniku namakalnih sistemov, dobili ugodno ponudbo.

Več: Kaj določa ceno namakalnega sistema za travo, dodatne komponente namakalnega sistema ter izračun cene namakalnih sistemov v Sloveniji – Hortikultura Lešnik

namakalni sistem za travo cena

Koliko časa (in stroškov) porabimo za ročno zalivanje trave?

Težko je uživati poleti, ko vaša trava ves čas raste. Nekaterim, skrb za travnik, predstavlja dolgotrajen postopek in nenehno skrb za to, da bi imeli lepo travo in, da bi ob koncu vikenda imeli prosti čas in jim ne bi bilo treba skrbeti za travo.

Kdo ve, koliko izletov v živalski vrt ali koliko iger v baseballu ste zamudili, ker ste morali ostati doma in zalivati travo, zato, da je ta ostala zelena in sveža in, da se vaš travnik ni posušil?

Namakalni sistem za škropljenje trave lahko vašemu dvorišču doda vodo, ki jo le ta potrebuje, in vam hkrati med vikendom ponuja prosti čas. Če ste se znašli na trgu namakalnih sistemov, je vprašanje stroškov, povsem legitimno vprašanje, ki ga, med vsemi ostalimi, zagotovo imate v mislih (1).

Koliko stane namakalni sistem za travo? Kakšna je prava cena?

Po mnenju Steveja Allena, lastnika visoko ocenjene Allen Outdoor Solutions v St. Louisu (1), cena za namestitev namakalnega sistema niha za vsako dvorišče posebej.

“Velikost parcele, oblika parcele, količina vodnega pritiska in število pokrajinskih ležišč, igrajo pomembno vlogo pri stroških sistema,” pravi.

Joe Key, lastnik visokokvalificirane ključne škropilnice v Austinu v Teksasu, pravi, da je drugi dejavnik, ki vpliva na stroške, količina uporabljenih brizgalnih glav in njihove velikosti.

“Ni uspeha brez vložka” pravi. “Bil sem v soseskah, kjer hiše izgledajo enako, vendar je vsako dvorišče drugačno.”

Ključ pravi, je v tem, da manjše dvorišče zahteva manjše glave (in manjšo količino namakalnih šob), ki so postavljene bližje druga drugi, medtem, ko večje dvorišče potrebuje večje glave, ki razpršijo dlje (2).

namakalni sistemi za travo

Tipično dvorišče, s katerim se ukvarjajo strokovnjaki za namakalne sisteme, je velikosti približno 10 arov in sistem za namakanje za takšno dvorišče stane okrog 2.500 do 3.500 €, vključno z vsemi stroški namestitve in inštalacije. Allen pravi, da stroški za namestitev namakalnega sistema za travo na poljedelskih travnikih narastejo tudi od 3.500 do 5.500 evrov, lastnine na 1 hektarju pa stanejo od 6000 do 8.000 evrov.

Po nekem standardnem ključu boste porabili približno 800 evrov celotnih stroškov projekta za načrte, inšpekcijske preglede, dovoljenja in sistem za preprečevanje povratnega toka, ki preprečuje, da bi voda tekla obratno, preden se začne namestitev.

Allen pravi, da je glavni razlog, zaradi katerega ljudje prihajajo do njega za namakalnega sistema za travo v tem, ker nimajo dovolj časa za delo na svojem travniku.

“V večini gospodinjstev oba delata in najboljši čas za namaskanje travnika je tik pred zahodom sonca, ko se dan počasi poslavlja” pravi. A takrat imajo gospodinjstva tudi največ dela z ostalimi opravki in pripravami na naslednji dan.

Dodaja, da nekateri namakalni sistemi prilagajajo svojo vodo tako, da sledijo vremenskim vzorcem, temperaturi in vlagi, kar v bistvu vzame vse napake. In čas, ki ga pri ročnem zalivanju, porabimo ogromno.

Koga izbrati med ponudniki namakalnih sistemov za travo?

Če želite poiskati ugledno podjetje, predlagamo, da najdete izvajalca, ki je bil v dejavnosti namakalnih sistemov vsaj že pet let. Pozorni bi morali biti na vsako podjetje, ki vnaprej zahteva denar. Namakalni sistem za travo zahteva le dan ali dva, za inštalacijo in podjetju z verodostojnostjo ne bo potrebno plačati vnaprej.

namakanje traveČe podjetje zahteva denar vnaprej je to rdeči alarm, da preverimo ponudbo še pri ostalih ponudnikih.

V skladu z razmišljanjem o namakalnem sistemu za travo, preverite tudi kako so upoštevana pravila za namestitev in omejitve napajanja. Pred začetkom dela je potreben načrt, pogosto pa tudi različna dovoljenja.

Ko dobite zeleno luč, lahko namestite svoj namakalni sistem za travo in uživate v zeleni travi brez stresa. Namakalni sistem lahko deluje vsakič, ko je toplo zunaj, vendar dodajmo, da je najboljši čas za zalivanje travnikov zgodaj pomladi ali zgodnja jesen, ko podjetja z namakalnimi sistemi niso tako zasedena.

Oznake besedila: namakalni sistem za travo cena

Related posts